Friday, December 24, 2010

GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL!!

actually,da lama nak join GA yang blogger2 buat tapi xde kesempatan.tapi GA yang ni gempak giler!! IPOD SHUFFLE weyh!mano nak carik..berbaloi-baloi kalau dapat ipod tu beb..lagipun,ni first time saya join GA coz xtaw sangat pun pasal blogging nie.so, GA ni saya join sebagai cubaan yang pertama.keke.ok,teman2..jom join GA nie sebelom 1 Januari 2011.mula2 tengok syarat2 nye,confius sekejap.lama2,paham dah.syarat2 nye senang jew. ;)



Cara join GA :
1. Jadi flower Mr Cool
2. pergi kat exchange link pastu masukkan link blogspot ( pasti nombor giliran anda )
3. Korang klik Share button facebook (  pasti nombor giliran anda )
4. Buat satu Entry yang menarik dan pastika ada 'GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL' pasti letakkan banner diatas..
5. Pastikan ada tag member korang sekurangnya 5 orng atau lebih terpulang pada korang...
6. Pastikan anda letakkan link referrer anda dalam setiap entry anda siapa yang Tag anda.
7. Setelah selesai korang comment dan tinggalkan link blog yang dh buat pasal entry GA ipod shuffle ni.. (kalau ada masalah nak comment e-mail kat (mrcoolismeor[@]gmail.com
8. emailkan no giliran exchange link dan nombor korng yang dh share ( arahan 2 & 3) emailkan kat mrcoolismeor[@]gmail.com (syarat ni tak wajib buat tapi yang ada gift special pada yang bertuah)
9.Pemenang dipilih berdasarkan entry terbaik.. dan referrer terbanyak
10.siapa folower yang ke 1010 akan mendapat hadiah misteri dari Mr Cool
11.Warga negara malaysia yang menetap di malaysia sahaja.. 

ok,ape yang saya dah buat :

1] done!da jadi follower..
2] link blogspot da buat. no 117.
3] dah share.no bertuah gak,no 117. ;)
4] entri da siap n banner jugak ade di situ yer. 
5] saya nak tag mereka ini :
       cik juwa
       cik alynn
       cik dysha
       cik yatie
       cik eina
       n sape2 yang baca blog ni ek..
6] link referrer saya ialah  http://malaysiagiveaway.blogspot.com/ 
7] , 8] later lepas entri siap. ;)
9] entri saya biasa dan menarik bagi saya.buat yang termampu coz first time join GA.hehe
10] 1010?hoho.lucky number tu.xkan dapat nyer.huhu
11] yup!saya anak malaysia yang duk kat malaysia gak. ;)

ok,done!

aku salah ke?help me!

hurm..entri kali nie xtaw nak tulis ape..tapi nak gtaw pasal kesalahan..samada aku yang salah or orang tu yang salah..

actually, aku ade order satu barang nie daripada luar malaysia..dah order tapi belom bayar lagi..date last buat payment 12 dec hari tu..then,aku xgtaw aku xbayar lagi..padahal orang tu mesti la taw kan sape yang da bayar or xbayar lagi kan..cuz bayaran tu kene ade bukti la kan..

then,hari tu ade announcement dibuat kat page tersebut..orang tu aka admin page tu announce yang barang yang da order tu da dibayar..so,aku wat xheran la kan..coz sebelom tu die announce sape yang belom bayar,barang tu akan dijual kat orang laen..tapi xde plak announce barang tu still bleh dijual kat orang laen..aku pun malas la nak kesah pasal nie

semalam,admin wat announce nama2 yang da order n bayar kat page tu.die suruh pm nama n alamat coz nak bagi barang tu bulan 1 nanti.yang aku terkezutnye,nama aku ade kat situ walaupun aku xbayar lagi..

barang tu xmahal xmurah la..cuma rmduapuluhlima jew..

camane ek??salah aku ke salah die??huhu

aku patut gtaw die ke or aku buat2 xtaw n pm die terus??help me~

hateeeee!!!

haish!!aku xtaw la kenape hari ni aku emo jew.da la yang ni wat hal,yang tu pun wat hal plak.i hate this feelinggggg!!!!

aku benci kau,kau,kau,......dan kau!!

kau buat aku jadi bengang taw x?!!

aku xsuke bile kau buat camtu.

ko ingat ko sape?

hello,plis la respect orang weyh!!

ingat darjat ko besar sangat ke ha?!

besar kat dunia jew weyh!!

xpayah nak melebih2 plak.

i need someone,plissss..

plissss,tolong bagi hati aku tenang..

im crying now..

i need him..

im crying when i see him..

aku nak menangis kat die..

n cterkan prob aku kat die..

tapiii..

die jauh..

sangat jauh...

his smile make me calm..

always... ;)

please be my side when i need u..

juz need ur smile..

Tuesday, December 21, 2010

seunggi bezday project~

kyaaaa!!actually da lama da project ni buat cume xramai yang mengupdatekan nye.mule2 aku taw pasal project nie,peh!teruja weyhhhh..macam2 nak bagi kat seunggi tapi angan2 jew..aku da rancang da nak bagi die bantal.boleh la die pelok malam2.kekeke.

dateline die semalam.dari mula project sampai semalam,aku xanta pape pun ntuk project kali ni.bukan sebab xnak tapi fulus prob.huhu.biasa la kan bila da hujung tahun nie,fulus makin lama makin habis.yelah..banyak fulus habis kat vacation jew.tapi bila pikir balik,elok jugak bazirkan wit kat vacation daripada bagi present kat seunggi yang jauh nun.bukan nye ape..yelah,die kan mesti dapat hadiah yang lagi besh kot..xkanla die nak guna semua hadiah kan..tapi kadang2 rasa macam xbesh plak bile xbagi present.hoho.xpe2,kali ni jew..

yang bestnye,hari tu dapat mesej yang airen boleh hantar photo o video untuk besday project nie..yessss!!!!aku nak join nie..coz ni xyah kuar wit..setakat hantar photo jew..nak hantar video tapi kang xtaw nak cakap pe..kekeke..so semalam photo berjaya dihantar..n photo tu akan dimasukkan dalam video untuk besday project nie..i loikeeeee...

aku send photo nie.hoho
luv this!!sape pandai baca,paham2 yer.. 


last minute nye photo.sungguh crowded yer photo tu.hanya tu jew yang mampu aku buat.nak edit lebih bukannye reti sangat.kang laen macam jadinye.so,bagi aku ni jew yang lawa.kekeke. ;)

xsabar nak tunggu video nye plak..mesti bapak ramai airen ade dalam video tu..update later2 okeh.

Monday, December 20, 2010

kiss the radio~

kyaaa!!!finally dapat jugak tengok n dengar sukira-kiss the radio secara live.hoho.malam ni betol2 'oh yeah!' bukan sebab dapat tengok eunhyuk n leeteuk jew tapi yang speselnye dapat tengok SUNGMINNIEEEEEE!!!! cuteeeeeeeee!!

klik sukira kalau nak tengok yer.....>>>




yay!so happy tonight~

Sunday, December 19, 2010

practical..ed (Akademi Audit Negara)

hoho.hampir sebulan dah aku da habis praktikal.sekarang baru nak create memory skit pasal praktikal ni.hari ni tiba2 miss sangat2 kat tempat praktikal.ni nak stoly-moly.

aku praktikal kat Akademi Audit Negara (AAN).kalau sape2 dengar akademi ni mesti dorang kata 'wah,gilak ah ko dapat praktikal kat sana. audit pulak tu.tapi kat mane tu?' haha.da agak da soklan ni slalu disoal. ramai yang xtaw kat mana diamnye akademi ni termasuk la lect aku.ramai orang ingat kat key-el or putrajaya tapi kenyataan nye kat nilai jew ok.xde la corok sangat kan.cume macam tempat ala-ala rahsia gitu.memang banyak rahsia kat akademi.mula2 dapat praktikal kat sini,peh..memang teruja gilak.slalu nye dapat lalu depan akademi jew.huhu.yelah,bila tengok bangunan die,mesti chantek kan kawasan kat situ.nampak macam ade xde jew orang.


tengok sekali,macam biasa
tengok 2 kali,baru perasan macam kapal terbang ;)

dari sudut jalan


yang sedeyh nye,pix kat atas ni sume aku google jew.xsempat nak snap pix before habis praktikal.huhu.

aku mula praktikal kat aan pada 1 jun sampai 30 november.peh, 6 bulan tu.seyes lama gilak.sebelum tu,aku bukan ulang-alik kp-nilai tapi aku stay rumah umi merangkap makcik aku.terima kasih umi!! :)
aku praktikal kat sini ngan kawan se-kos aku jugak.nasib baek ade kawan kalau x memang gelabah.kalau ade kawan,boleh la gelabah sama2.hehe.

ok.first time masuk akademi..rasa excited giler. datang ofis pun pukul 7.30 pagi kot.yelah,main terjah jew.hehe.da datang tu,xtaw nak buat ape.last2 tnya la sorang tu merangkap staf kat situ jugak.sebelum tu aku tengok tempat ni macam sekolah pun ade coz ade asrama bagai.aku ingat aku kene belajar ke ape ke then kene duk asrama ke.rupenya x pun.haha.rupenye kene keje ofis jugak.first day,supervisor(kak wani) aku xde,cuti.so,duduk2 jew la keje aku satu hari tu.

second day,sama.xde keje.then,kak wani kenalkan aku dengan staf2 akademi yang laen. kebanyakan nye dorang sebaya makcik pakcik aku jew.tapi kene panggil dorang akak abang.owh,ottokajo??ikot jew la.panggil la dorang akak abang. rupanya,ade budak2 praktikal yang laen gak.mean 6 orang la budak praktikal kat aan termasuk aku.2 minggu aku da start praktikal,langsung xde koje.bosan weyh!sebab jadual xde lagi.so,duduk diam2 buat hal sendiri.then,bila da dapat jadual,sama jew.xde mende pun.huhu.

sepanjang kat aan,banyak jugak la pengalaman manis + pahit + tawar + masin...bila dah lama kat akademi,baru la taw ape masalah yang ade kat aan,macam mana perangai orang ni orang tu orang sinun n banyak lagi la.aku?cuma buat keje yang disuruh jew.kat aan, aku rapat ngan orang2 library jew.yang laen biasa2 jew.sebab orang lib senang mesra.kalau yang laen macam susah skit nak komunikasi.yelah,kat lib tu pun 3 orang jew staf nye.tapi aku rapat 2 orang jew.yang kerek tu xtermasuk.hehek.

kak wani aka supervisor (kanan)

miss them so much!!
kak jenny,kak bi,kak gee~sume da kawen.aku? ;)

seyesly,rindu dorang gilak2!!bukan dorang jew tapi kat semua.macam2 kenangan dapat kat sana.aku pun dapat banyak sangat nickname yang aku kureng suke.sebab kadang2 ade yang lupe nama aku.huhu.sedih.ade yang panggil farahin la,farhan la,farhana la.tapi nama rara tu besh.senang nak ingat.hehe.satu lagi gelaran iaitu 'minah rempit' weyh!!haha..ops!kantoi sudah..aku memang suke merempit lebih2 lagi kat aan.haha.nasib baek ade member nak bawak.kalau xde,rase macam melayang jew.hihi.


google jew.hehek

erk??
sebelum aku blah,dorang ade buat majlis farewell ntuk aku n member.peh,rasa macam VIP pulak tu.hehek.lagipun,time tu dateline aku da habis.suppose habis 30 nov tapi 2 dec kene datang sebab nak ambik report n datang majlis farewell tu.selalunye mane ade buat camtu.budak2 praktikal laen dapat 1 beg hadiah jew tapi aku dapat 2 beg hadiah.kekeke.sampai xmuat la bakul motor tu.huhu.terpaksa berhimpit2 yer.papepun,im really appreciate that~ ;)

bile da habis farewell,rasa nak cepat balik jew.tapi kene salam2 pulak.ok,buat jew.then,rempit balik umah!!yeay!!tapi rasa sayang bile nak tinggalkan akademi.da la xde amek pix pun ngan dorang.huhu.yelah,henpon cikai.kamera pulak tinggal kat kp.tapi xpe,memori tu yang penting.

got these (before)

dapat sijil penghargaan weyh!
mano nak cari..

after..kekeke

p/s : really appreciate these presents.sponsor utama hadiah diatas adalah pihak akademi n avon.hihi.TQVM!!

papepun,banyak kenangan yang xleh lupa sepanjang kat akademi. sape2 yang praktikal kat aan,dipersilakan tapi sape amek kos akaun tu baek pegi kat jabatan terus sebab kat akademi cuma lebih kepada pengurusan.yang ambik admin ngan office management tu bleh la apply.

event terakhir : pertandingan mewarna anak2 staf aan.really wonderful.lagipun,aku suke budak2.kekeke.the best,ambik pic ngan kak bi.

kenangan : 
  1. dinner MTCP.one word : PENAT!!!
  2. download citer.mintak maap guna com ofis.hehek
  3. supplier citer kat dorang yang berkenaan.
  4. gazebo!!rindu nak makan nasi lemak pokcik.
  5. kene warning ngan someone.
  6. kene tahan sampai habis tapi xdapat.huhu
  7. cakap2 manis jew tapi habuk tarak.
  8. kene borak pasal kawen,anak,bla..bla..bla..*blushing*
  9. si kerek n adeknye.sama jew.weirdo!
  10. take part event2 yang berkenaan.
  11. n more...more..more..

p/s : kene prepare ntuk study plak bila da 6 bulan goyang kaki. hehek :)

nomu..nomu..nomu..nomu..nomu..nomu..nomu..nomu..nomu..joh-a!!!!!!

Saturday, December 18, 2010

hangul learning

sekarang hari menunjukkan hari ahad.hehe.sekarang masa untuk belajar hangul.hoho.kene buat revision balik sementelah lama tinggalkan.sem baru ni nak ade exam.*kunun2*KAJA!~ ;)


p/s : layan lagu korea~memang minat gilak2 da sekarang nie

after GDA....

baru jew satu minggu GDA da habis,tapi sampai sekarang ramai yang pertikaikan kemenangan snsd especially ELF including me. aku ngaku,aku sokong ape yang ELF yang lain buat. bukan nak malukan suju tapi nak menegakkan keadilan terhadap dorang. dah terbukti dengan peratus suju lagi tinggi berbanding snsd. elf memang xpuas hati tapi nak buat macam mana keputusan da ade. seyes,memang unfair keputusan tu. memang suju patut menang pada malam tu. haish!xsuke nye tengok muke dorang kecewa camtu.


If Leeteuk didn't hide the card (the speech of expressing thanks) inside his gloves..

If Yesung didn't go on stage although he was sick..

If Eunhyuk didn't turn his head back and look at ELF..

If Siwon didn't hurry along to the venue after attending the Athena Premiere Event..

If Heechul didn't cover his brother's eyes..

If Kyuhyun didn't hug Donghae..

Actually ELF won't care about the trophy..
ELF care because SUPER JUNIOR cares!!!

shared by Michelle Fung


ELFs WE NEED YOU.. THIS IS IT!!! GDA HAD OFFICIALLY RELEASED THEIR EXPLANATION ABOUT WHY SUPER JUNIOR AND YESUNG DIDN'T WIN THOSE AWARDS..~ AND IT IS NOT OBJECTIVELY JUSTIFYING.. THEY ARE ALWAYS GIVING US SUBJECTIVE EXPLANATIONS AND REASONS..


GDA's UNBELIEVABLE & UNACCEPTABLE EXPLANATION

黑唱片升级版的解释出来了 

1. 音源奖-艺声没有正式单人出道所以音源赏除去/因为Sj有了唱片本赏所以艺声除去(那他怎么入围的= =)2.人气赏-和Asia人气赏不能重复授奖(主页写着除了ROCK赏和HIPHOP赏以外全部允许重复受赏)3.大赏-去年SJ已经得到,专辑销量没 拉开很大差距,评委给了少时更高的评价 

逐条反驳金唱骗官方说明:1、艺声solo了ost“没有单独出道”,请问08年 同样凭借ost获得人气奖的泰妍何时单独出道的?2、人气赏和asia人气不重复,事先有公告?人气赏一向按投票顺序,为何少时在shinee前面?3、 金建模三连曹成模二连大赏。sj销量领先4w8+,这是小差距? 


[TRANS] by Jeslyn Ho

1) Digital Bonsang - Yesung was never debut as solo singer, so he was disqualified. at the same time, as Suju has already been given Album Bonsang award, so they will not award to Yesung. our question: if this is so, why in the first place, was Yesung nominated????? 

2) YEPP popularity award & Asia Popularity award should not have repeated winner. (Terms in GDA main page ONLY stated that Rock & HIPHOP bonsang winners cannot be repeated). 

3)Daesang award - as Suju already won Daesang last year, and album sales difference from no 2 (SNSD) is not huge, judges have decided to award SNSD higher votes to win Daesang. 


We are doing line by line rebuttal: 

1) Yesung was not debut as solo singer rebuttal: since when did 2008 Popularity award TaeYeon ever been debut as a solo singer??? 

2) YEPP popularity award & Asia Popularity award cannot have repeat winner - rebuttal: such terms was never revealed in any of GDA's official announcement or web? Popularity award has always been based solely on vote ranking, inthis case why is SNSD ranked ahead of SHINee? 


3) No repeat winners for Daesang - rebuttal: there were 3 times Daesang winner & 2 time Daesang winners before! furthermore, Suju is ahead of SNSd by 48,000 album, this is consider a small gap????


As any self-respected human beings, i don't think any of us can accept this bullshit excuses (they definitely smell worse than the cow dung i faced on the road side!). 

If you have twitter, please tweet #justice4SJ in every single of your tweets from now onwards, for the world to see. Put ONE hashtag of #justice4sj only or else, it wont be included. 

~admin Jeslyn~ 

 ELFs, remember, we should still be tweeting #sjwinner, #justice4sj in twitter. Not just today or tomorrow. It took Heechul's trending 3 days for the world to recognize him. It will have to take longer for the world to address the injustice. Do not be negative on our tweets, we only need to let the truth be seen.

They might be silent about this matter..
They might be flashing us their smile..

They might be putting up a happy facade..
But deep inside their PURE FRAGILE HEARTS, they are hurting like hell..
Screaming so loud with unheard voice..
Pumping every second, doing their best to live, even with rusted chain wrapped around them..

They continue to live for themselves as NOT the top priority..
They continue to smile just to ease ELFs worries..
They continue to kid around like a fool just to make us laugh..
They continue to overwork theirselves just to satisfy us..

They continue to LOVE for their LOVE is immeasurable..

LOVE is bound to be with SUPER JUNIOR..
It is LOVE that they gave us..
It is that LOVE that make us ONE..
It is LOVE that make us live against all odds..
It is LOVE that defines us..

BUT SOME ELF's LOVE and SPIRIT DIES.. ONLY SOME KEEPS ON FIGHTING FOR OUR JUSTICE..


[ Just a piece of my emotion... ]

This note http://kanvaso.com/show/2IuM spreads like wind, and got 867 RTs, 300 Likes in Kanvaso, and 1691 Likes in Facebook..

The question is - Where are they?? Where are you ELFs???
ELFs PROM15E TO 13LIEVE, 10VE and PROT3CT.. Then, what are you doing ELFs???
They say ELFs will not abandon Super Junior.. Yet, they are no where to be found...

ARE WE ALWAYS LIKE THIS?? ONLY GOT BURNED AND TOUCHED IN A MOMENT, THEN FORGOT EVERYTHING THE NEXT?? IF YOU ARE A TRUE ELF, YOU KNOW WHAT TO DO NEXT...


----------------------------------------------------------------------------------------------------

It is not because we were envy.. 
It is not because we were beaten..

It is because we care..
It is because we love real..

♡ IT IS BECAUSE OF EVERLASTING LOVE OF EVERLASTING FRIEND AND SUPER JUNIOR ♡


~♡♥♡~ PROM15E TO 13ELIEVE, 10VE and PROT3CT ~♡♥♡~


p/s : T__________T 

Friday, December 17, 2010

Special Stage (SHINee Super Junior SG Wannabe) - My Everything ...


yaw!!ni lagi satu..first time aku dengar lagu ni,peh!menusuk kalbu weyhhh..lagi2 bila kyuhyun oppa nyanyi..da la sore die besh gilak.

layan2~!^^

Special Stage Super Junior - Bonamana

yaw!!petang tadi tengok music bank live.yesss!!!oppa2 suju buat performance special stage lagi tu~aigoooo*im dying*
paling syok,heechul da potong rambut n die nampak betol manly~hoho
music bank kali ni bagi aku syok giler coz band2 yang aku minat sume ade..macam cnblue,ftisland,2pm,t-ara,n banyak lagi la.

layan dulu bonamana~seyes,xmuak dengar lagu nie.. ;)

Wednesday, December 15, 2010

MELON MUSIC AWARDS





yaw!baru jew habis tengok MELON MUSIC AWARDS(MWA). ni salah satu rancangan award yang boleh tonton secara live dari Korea selain daripada GOLDEN DISK AWARDS(GDA).geram sangat bila snsd giler bapak banyak die bolot awards.bile dorang da banyak menang awards,lagi la aku menyampah ngan dorang ni.



kyaaaa!finally,my fevret group SUPER JUNIOR menang jugak.yeayyy!dorang menang netizen popular awards. kira ok la dorang menang jugak. tapi yang ambik award tu leeteuk sorang jew. yang laen mungkin busy kot xpun xberharap pun nak menang award.muka die nampak penat n kuciwa.sedih bile tengok die camtu.xskeeee!!papepun,chukkaeee!!!<3333

chukkae SUPER JUNIOR!!!
lagi satu,my fevret guy,LEE SEUNG GI. die menang 2010 Top 10 n OST awards. yeayyy!!!chukkae oppa aka shillang~ ;)
oppa nyanyi lagu OST MGIG.*scream* u really performed very well.aigooo~*faint*

nomu nomu nomu nomu nomu nomu nomu nomu chua!!
p/s : line agak better tengok MWA ni daripada tengok GDA.papepun,daebakkk!!

ade lagi!!yaw!my hubby punye drama da kuar kat KBS kt Korea.da syok2 nak tengok,xdapat bukak pulak.ntah kepebende la plak.shoot!!buat sakit hati jew.da la first drama my hubby.huhu.xpe2,lepas ni aku akan cari n download sampai habis.ngeh2 padahal hardisk da xmuat da.terpaksa la buang yang mane xberkenaan.

really luv him in suit <33


chumil walaupun die tengah sedeyh

lol..his face!dun drunk bb~ ;)

1st epi-aegyo hubby~:)
p/s : gonna download this drama ASAP..

Saturday, December 11, 2010

macam-macam

fuh..fuh..lama giler xupdate blog nie..busy sangat sampai xsempat nak update.huhu.

bnyk sebenarnye nak update nie.

1. Praktikal.peh,kalau pasal praktikal ni memang panjang giler la story mory nye.xpe,kite citer later2 ok.sepatutnya aku habis 30 nov hari tu tapi terpaksa datang 2 dis coz dorang nak raikan aku habis praktikal.hehek. ;) stakat tu jew dulu ek,t update lagi.

2. kawan lama.pasal ni memang aku suke.sebab sekian lama xcontact friend ni akhirnya contact jugak.lagipun sejak habis sekolah kitorang gaduh ntah sebab ape ntah.baru2 nie,kitorang dah baek balik tapi sekarang tengah perbaiki balik hubungan kitorang balik.ok.ni update kendian gak. ;)

3. Golden Disk Award(GDA).GDA ni first time dorang wat secara live dari Korea.peh,aku teruja giler nak tengok.hihi.GDA ni pada 9 Dis hari tu pukul 7 (waktu Korea).mean.pukul 6 kat Malaysia.ok.ni pun update later k.panjang manjang nk update tapi tarikh da lepas.hehe ;)

4. dinner dengan YB untuk pelajar Uitm.yaw!aku dapat kad jemputan untuk pegi dinner ngan YB malam tadi.puas sangat sebab :
[a] dapat makan jew.haha.
[b] dapat jumpa ngan member2 lama.
[c] dapat tengok brape ramai budak uitm kat sini.hehe ;)
[d] dapat cenderamata daripada YB sendri.

p/s : pix update later..

5. YESSS!!!hari ni punyer stoly.hari ni aku ngan sedara-mara pegi ke PD. saje suke2 sebab xde mende nak buat kan.so,pegi jalan2..kitorang akan gerak tengah hari ni.yeay!!mandi laut lagi..harap2 xjadi macam kat terengganu.huhu.

Tuesday, November 30, 2010

MizzNina feat Noh Hujan - KURNIA


Tinggalkanmu itu menunggu
Jangan biarkan hati
Dikunci oleh rasa benci

Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
‘Tuk merubah hatimu

Chorus
Kurnia bagaikan khayalan
Takkan ku lepas walaupun apa yang mendatang
Kurnia bagaikan khayalan
Ku takkan lepas walau hanya khayalan

Senyumanmu igauanku
Tiada yang setandingmu
Suara yang bermain
Memanggil-manggil namaku

Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
Untuk merubah hatimu

Ulang Chorus
Pintaku cuma jangan pergi
Tak bisa berasingan jauh oh darimu

Bilakah oh nanti akan pergi
Berlari biarkan pergi
Buat selamanya biar kita berdua disinari
Oh mentari oh mentari

chumel nye dorang kan3??






p/s : suka gilak lagu nie.. <33333

Mati kerana menurut nafsu



1. Franz Reichelt (1912)
isu hangat
Seorang penjahit dari Perancis, dia mencuba membuktikan dengan pakaian buatan dirinya semua orang boleh terjun dengan selamat dari tempat yang tinggi.
isu hangat

Lalu dia mencari tempat yang tinggi untuk membuktikannya. Oleh kerana sewaktu itu Menara Eiffel adalah tempat yang paling tinggi, jadi dia memutuskan untuk buat lompat dari menara tersebut. Namun sayangnya, apa yang dia fikirkan bakal jadi percubaan terhebat ternyata gagal dan dia akhirnya mati terhempas.
2 : Bando Mitsugoro VIII (1975)
isu hangat
Seorang aktor di Jepun yang terkenal pada tahun 1975 bersama rakannya pergi ke sebuah restoran dan memesan empat ikan buntal hidup. Dia mahu membuktikan dia boleh makan ikan tersebut hidup-hidup.
Di Jepun mereka mempunyai teknik memasak ikan buntal walau pun ikan buntal yang beracun itu tetapi bukan memakannya hidup-hidup. Jika makan seekor saja boleh membawa kematian apa lagi kalau empat ekor.
Setelah 7 jam Mitsugoro lemah, menurut data forensik, Mitsugoro tetap sedar meskipun dalam keadaan lemah ketika keracunan, dia ” lumpuh sehingga akhirnya mati perlahan-lahan”, kematiannya benar-benar menyakitkan.
3 : Jeff Dailey dan Peter Burkowski (1981)
isu hangat
Dua sahabat ini adalah peminat ekstrem game arcade Berzerk. Berzek adalah game arcade yang hangat di tahun 1980.
isu hangat
Jeff dan Peter berlumba untuk mendapatkan markah tertinggi sehingga akhirnya….
Jeff ditemui meninggal dunia kerana serangan jantung setelah mendapatkan skor tertinggi 16,660.
Selepas 2 tahun kemudian Peter berhasil mengalahkan markah Jeff, namun malangnya,kerana kepenatan Peter terkena serangan jantung sama seperti apa yang dialami Jeff. Dan dia pun meninggal…
4 : Jennifer Strange (2007)
isu hangat
Pada tahun 2007, sebuah stesyen radio KDND 107.9 di California mengadakan sebuah pertandingan bertajuk “Hold Your Wee For a Wii” yang konsepnya ialah mesti menahan kencing selama mungkin setelah minum beberapa botol air Dan sebagai hadiahnya adalah permainan nintendo wii. Permainan yang hot semasa itu.
Pertandingan ini menarik perhatian Jennifer, iaitu seorang ibu yang mempunyai anak yang berniat jika menang permainan nintendo itu boleh menjadi hadiah terbaik buat anaknya. Dia pun menyertai pertandingan itu, tapi apa yang terjadi..
Jennifer meninggal kerana apa yang dipanggil dengan “Water Intoxication” atau keracunan air. Jadi kerana terlalu banyak air yang masuk kedalam tubuh menjadikan ketidakseimbangan di dalam otak.
Semua pihak yang terlibat dalam rancangan di stesyen radio berkenaan dipecat.
5 : Christopher Mccandless (1992)
isuhangat
Ada beberapa orang yang punya motivasi untuk hidup di alam bebas, dekat dengan alam dan jauh dari peradaban. Dan Chris adalah salah satu orang itu..
Dia memutuskan untuk membuang keduniaan dan memulakan menjalani hidup baru di alam bebas tanpa bantuan siapapun. Meninggalkan pendidikan, rakan dan keluarganya sendiri.
Mencuba sesuatu itu memang boleh, tapi tanpa persiapan yang lengkap, boleh menjadi bencana. Inilah yang terjadi dengan Chris, kerana tidak punya pengalaman sama sekali dan juga kekurangan peralatan yang dibawa menjadikan dia terdesak dan mulai kelaparan.
Setelah hampir empat bulan bertahan hidup dengan hanya memakan biji-bijian dari tumbuhan, Chris pun akhirnya mati kerana kelaparan. Dua minggu setelah itu mayatnya ditemukan masih berbungkus selimut oleh 2 orang pemburu yang kebetulan lalu di situ.
isuhangat

credit to isuhangat.net